Barazki lasagna, piper gorrien bexamelarekin

Barazki lasagna, piper gorrien bexamelarekin

Osagaiak:

  • Lasagna pastaren xaflak
  • Tipula
  • Azenarioa
  • Piper berdea
  • Kuiatxoa
  • Baratxuria
  • Porrua
  • Kalabazina
  • Bexamela egiteko:
  • IZTUETA behi esnea
  • Irina
  • Gurina
  • Piper gorriak
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Gazta birrindua

Prestaketa:

  1. Pasta egosten jarri.
  2. Egosita dagoenean, ur hotzetan sartu egoste prozesua eteteko.
  3. Kuia, tipula, azenarioa, berakatza, porrua eta kalabazina zatitu.
  4. Kazola batean gurina urtu eta baratxuria erantsi.
  5. Barazkiak gehitu eta sueztitu.

Bexamela egiteko:

  1. Zartagin batean, gurina urtzen jarri.
  2. Bitartean, piper gorriei mamia atera eta zatitu.
  3. Ondoren, zartaginera gehitu eta erregosi.
  4. Kazola batean gurina urtu eta irina gehitu eta ondo nahastu.
  5. Ondoren, iztueta behi esnea pixkanaka gehitzen joan.
  6. Ondo nahastu eta piperbeltz puntua eman.
  7. Piper gorria erantsi eta nahastu.

Azken pausurako:

  1. Labeko ontzi batean, lehenengoz pasta jarri, ondoren barazkiekin bete eta berriro ere pasta jarri gainetik.
  2. Piper bexamela gehitu gainetik.
  3. Perrexila zatitua eta gazta birrindua gainetik erantsi.
  4. Labean gratinatu 5-10 minutuz.

Info +

Antolatzailea:

ENBA